Регистрация

Супа с копър и кресон

Автор:
gabi
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
737
Оцени рецептата

1 супена лъжица масло

1/2 грудка копър, нарязан

1 глава лук, тънко нарязан

450 г картофи, обелени, нарязани

4 чаша силен пилешки бульон

магданоз, дафинов лист, пипер, мащерка

сол и черен пипер

1/2 чаша сметана за разбиване

1 чаена лъжичка магданоз, пресен, нарязан

1 връзка кресон, пресен

 

Разтопете маслото в тенджера. Добавете копъра и лука, запържете на умерен огън, докато омекне, но без да покафенява, за около 5 минути. Добавете картофите, бульона и завързаните в малка торбичка от тензух магданоз, дафинов лист, пипер и мащерка. Оставете да къкри 30 минути, след това извадете торбичката и махнете от огъня.

Пюрирайте супата до гладкост в кухненски робот или пасатор. Изсипете пюрето в чиста тенджера, върнете на котлона да кипне отново и коригирайте подправките. Добавете сметана на вкус и ситно нарязан магданоз.

Поставете връзка кресон във вряща вода за 3 - 5 секунди и веднага потопете в студена вода. Отцедете нарязаните листа и отрежете стъблата. Поставете супата в затоплен супник и сервирайте.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта