Супа с копър и кресон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 супена лъжица масло
1/2 грудка копър, нарязан
1 глава лук, тънко нарязан
450 г картофи, обелени, нарязани
4 чаша силен пилешки бульон
магданоз, дафинов лист, пипер, мащерка
сол и черен пипер
1/2 чаша сметана за разбиване
1 чаена лъжичка магданоз, пресен, нарязан
1 връзка кресон, пресен
Разтопете маслото в тенджера. Добавете копъра и лука, запържете на умерен огън, докато омекне, но без да покафенява, за около 5 минути. Добавете картофите, бульона и завързаните в малка торбичка от тензух магданоз, дафинов лист, пипер и мащерка. Оставете да къкри 30 минути, след това извадете торбичката и махнете от огъня.
Пюрирайте супата до гладкост в кухненски робот или пасатор. Изсипете пюрето в чиста тенджера, върнете на котлона да кипне отново и коригирайте подправките. Добавете сметана на вкус и ситно нарязан магданоз.
Поставете връзка кресон във вряща вода за 3 - 5 секунди и веднага потопете в студена вода. Отцедете нарязаните листа и отрежете стъблата. Поставете супата в затоплен супник и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ