Регистрация

Супа с кестени и леща

Автор:
lubo
|
Дата:
21 Feb
|
Видяна:
633
Оцени рецептата

450 г кестени, печени

Олио

1 ч леща

2 л вода

1 средно голям морков, ситно нарязан

1 стрък целина, нарязана ситно

1/2 малка глава лук, нарязан на фини кубчета

1 скилидка чесън, нарязана фино

1 дафинов лист

1/2 ч.л. сол (или на вкус)

5 стръка магданоз

 

Изплакнете лещата и я сложете в тенджера с водата. Оставете да заври. Варете за няколко минути на слаб огън, като премахвате пяната, която се образува на повърхността. Добавете моркова, целината, лука, чесъна, дафиновия лист, солта и магданоза. Намалете огъня и варете на слаб огън до омекване на лещата - около 35 мин. Когато се свари, извадете магданоза и дафиновия лист. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Пасирайте половината от лещата до гладкост и след това смесете с останалата супа.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта