Супа от тиква и домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. масло
1 глава лук, нарязан
800 г консерва цели домати, неотцедени
4 ч прясно сварена тиква или
4 ч консерва тиквено пюре
лютеница за гарнитура (по желание)
3 с.л. царевично олио
3 ч пилешки бульон (3-4 чаши)
1 с.л. кленов сироп или мед
4 ч прясно сварена тиква цигулка, намачкана на пюре
Сол на вкус
1. Разтопете маслото в тиган на умерено-слаб огън. Добавете лука и запържете леко на бавен огън, като се разбърква често, докато поомекне 6-7 минути. Добавете 3 чаши бульон и оставете да къкри, частично покрито, около 15 минути.
2. Изсипете доматите, заедно със сока, в кухненски робот. Добавете кленов сироп или мед и пюрирайте. Добавете тиквата и пюрирайте отново. Прецедете бульона и добавете прецедения лук в робота. Пюрирайте отново.
3. Добавете доматено-тиквеното пюре в бульона. Овкусете със сол. Сгорещете отново и поднесете много горещо, гарнирано с лютеница, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ