Супа от тиква
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Автор:
Надежда
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
499
1 средно голяма тиква цигулка, нарязана на кубчета
4 лука шалот, нарязан
500 мл вода
2 с.л. кленов сироп
5 резена краставица, с дебелина 1 см
1 с.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
Поставете тиквата, лука, водата и сиропа в голяма тенджера и оставете да къкри за 40 минути, докато тиквата омекне. Добавете краставицата. Изсипете всичко в голяма купа и намачкайте, докато се образува гъста, кремообразна паста. Сложете сместа обратно в тенджерата и подправете със сол и черен пипер. Оставете да къкри в продължение на 5 - 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ