Регистрация

Супа от тиква

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
1042
Оцени рецептата

1 малка тиква цигулка

2 големи скилидки чесън

1 чаша зеленчуков бульон или повече

1/2 ч.л. сол (по желание)

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. градински чай

щипка лют червен пипер

капка Табаско сос

1/2 ч сварен див ориз

 

Срежете тиквата наполовина и премахнете семената. Покрийте дъното на тавичка с 1 см вода, поставете тиквата в съда (с лицето надолу), заедно с чесъна. Пече се на 180 градуса в продължение на 35 минути. Когато тиквата се охлади, издълбайте плътта и пюрирайте в блендер с печения чесън и зеленчуковия бульон. Поставете пюрето в малка тенджера заедно с подправките и дивия ориз. Загрейте на слаб огън, докато супата се сгорещи.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта