Регистрация

Супа от тиква

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
11 Mar
|
Видяна:
889
Оцени рецептата

1 тиква

1 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан

1 ч.л. джинджифил, настърган

2 ябълки, обелени и нарязани

2 1/2 ч зеленчуков бульон

1/2 ч.л. сушена мащерка

Сол и пипер

2 с.л. магданоз, нарязан фино

 

Набодете тиквата с остър нож на няколко места. Сложете в микровълновата фурна на висока (100% мощност) в продължение на 3 минути, за да омекне кората. Обелете и нарежете 3 ч тиква. Разтопете маслото в тенджерка на умерен огън. Добавете лука и джинджифила. Гответе, като разбърквате непрекъснато, за около 5 минути. Добавете нарязаната тиква, ябълките, бульона и мащерката. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, докато тиквата омекне, около 20 мин. Отстранете от огъня и пюрирайте на партиди в кухненски робот или пасатор, докато сместа е гладка. Поръсете със сол и пипер на вкус. Поднася се горещо. Поръсете всяка порция с нарязан пресен магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта