Регистрация

Супа от телешки крак с шкембе

Автор:
Надежда
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
876
Оцени рецептата

1 телешки крак (450 - 680 г)

4 л вода

900 г телешко шкембе

3 големи сушени люти чушки, препечени, без семената и смлени на фин прах

1 голяма глава лук

2 мариновани люти чушлета, белени

3 скилидки чесън, обелен

1 1/2 ч консервирана едро смляна царевица

6 цели зърна черен пипер

1 ч.л. риган

1/2 ч.л. сол (или на вкус)

 

Нарежете телешкия крак на четири парчета. Нарежете шкембето на малки кубчета. Сложете ги в тенджера с лука, чесъна, пипера, солта и водата. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри непокрито за около 2 часа или докато шкембето и кракът поомекнат, но не е твърде много. Добавете смлените люти чушки. Извадете и обезкостете крака. Нарежете едро и върнете в тенджерата. Добавете царевицата и продължете да готвите на бавен огън още два часа. Регулирайте сол на вкус. Поръсете с риган и поднесете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта