Регистрация

Супа от печени зеленчуци с чесън (за вегани)

Автор:
Ivko
|
Дата:
21 Feb
|
Видяна:
745
Оцени рецептата

1 голям патладжан, разполовен по дължина

2 големи глави жълт лук, нарязан на 4

Зехтин

1 голяма червена чушка - без сърцевината, на четвъртинки

3 малки домата, разполовени

3 скилидки чесън

1/2 ч.л. сушена мащерка, натрошена

1/2 ч.л. сушен босилек, натрошен

1/4 ч.л. сол (или на вкус)

1/8 ч.л. черен пипер

6 ч бульон

 

Загрейте фурната до 200 С. Подредете патладжана и лука в голяма плитка тавичка, намажете отрязаните страни с 1 1/2 супени лъжици зехтин и печете в продължение на 20 минути. Добавете червената чушка, доматите и чесъна в съда; намажете отрязаните страни с останалите 1 1/2 супени лъжици олио. Поръсете зеленчуците с мащерката, босилека, солта и черния пипер и се пече 20 минути или повече, докато омекнат. Заделете червената чушка и 1 половинка патладжан. Нарежете другата половина патладжан, лука, доматите и чесъна и ги прехвърлете в голяма тенджера. Добавете бульона, оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, в продължение на 20 минути. Междувременно, обелете червената чушка и я нарежете на кубчета. Нарежете и заделения патладжан. Пасирайте сварените зеленчуци в блендера. Върнете пюрето в съда и добавете нарязаните чушка и патладжан. Варете на слаб огън за 5 минути или докато се сгорещи.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта