Регистрация

Супа от леща с чесън и кимион

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
701
Оцени рецептата

2 ч червена леща

1 л бульон

1 средно голяма глава лук, обелен и нарязан на 4

1 домат, нарязан на 4 парчета

2 ч.л. чесън, нарязан едро

4 с.л. зехтин

1 с.л. лук, нарязан ситно

2 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. сол

Черен пипер, прясно смлян

Лимон, нарязан

 

Измийте лещата в голямо сито или гевгир, поставено под течаща студена вода, докато водата протече бистра. В голяма тенджера, сложете бульона и оставете да заври на силен огън. Добавете лещата, лука, доматите и чесъна, намалете огъня до слаб и оставете да къкри, частично покрита в продължение на 45 минути или докато омекне. Междувременно, в малък тиган загрейте 1 с.л. зехтин на умерен огън. Добавете нарязания ситно лук и, като се разбърква често, се готви за 10 минути или докато омекне. Заделете. Пасирайте супата в кухненски робот или изсипете цялото съдържание на тенджерата в сито, поставено над дълбока купа и притиснете съставките с опакото на голяма лъжица. Върнете супата в тенджерата и при непрекъснато разбъркване, варете на слаб огън в продължение на 3 или 4 минути, за да се сгорещи. Добавете кимиона, солта и черен пипер на вкус. Точно преди сервиране, разбърква с останалите 3 с.л. масло. За да поднесете, сложете в супник, поръсете леко със запазения запържен лук и сервирайте резените лимон отделно.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта