Регистрация

Супа от леща и целина

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
1240
Оцени рецептата

1 ч леща

1 ч вода

115 г бекон, нарязан на малки парченца

2 ч лук, нарязан

1 скилидка чесън

2 ч моркови, настъргани

1 ч целина, настъргана

560 мл вода

560 мл бульон

Сол и черен пипер

 

Сложете лещата в тенджера и добавете 1 чаша вода. Оставете да заври и оставете да къкри за 5 минути. Махнете от огъня и оставете да престои, докато подготвяте зеленчуците. Запържете бекона в тенджера, докато се зачерви. След това добавете лука и чесъна и се пържи, докато лукът е златист. Добавете бульона, водата и лещата. Добавете останалите зеленчуци. Опитайте подправките и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Оставете да къкри още 30 минути или докато лещата омекне.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта