Регистрация

Супа от леща и кнедли с дробчета

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
569
Оцени рецептата

За супата:

1 малка глава лук, ситно нарязан

30 г бекон, нарязан на кубчета

1/4 стрък праз, нарязан на кубчета

20 г масло

80 г червена леща

1 л пилешки бульон

1/2 ч сметана за разбиване

На кнедлите с дробчета:

100 г пилешки дробчета

40 г масло

80 г галета

2 жълтъка

1 белтък

 

Задушете лука и бекона в маслото, добавете праза и лещата, задушете за миг. Добавете бульона, оставете да заври и оставете да къкри, докато лещата омекне. Междувременно, обелете черния дроб и го прокарайте през фино сито. Разбийте маслото до гладкост, добавете черния дроб и се разбърква добре. Добавете жълтъците и галетата, подправете със сол и черен пипер. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги обединете със сместа с дробчетата. Сложете вода да заври и добавете сол. Оформете кнедли с две чаени лъжици и сварете за 5 минути. Извадете от водата и се поставят в кана, пълна със студена вода. Пасирайте супата в блендер. Прецедете я и я върнете в тенджерата. Добавете сметаната и оставете да заври. Коригирайте подправките, добавете кнедлите и сгорещете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта