Супа от кестени с амарето
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г кестени, пресни
2 моркова
2 средно големи пащърнака
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 стрък зелен лук
3 стръка целина
4 с.л. масло
5 ч бульон
Букет гарни
3 с.л. амарето ликьор
1 ч сметана
Сол на вкус
Пипер на вкус
Лют червен пипер
Индийско орехче
Направете прорез в заоблената страна на всеки кестен и се пече в предварително загрята фурна на 200 С в продължение на 5 минути. Отлепете черупката и вътрешната кожа. Обелете морковите, пащърнака, лука и чесъна. Нарежете ситно всички зеленчуци, включително лука и целината. Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете зеленчуците и гответе в продължение на пет минути или докато омекнат. Добавете кестените, бульона и букета гарни. Оставете супата да къкри на слаб огън в продължение на 40 минути или докато кестените са много меки. Извадете букет гарни и пюрирайте супата в блендер или кухненски робот. Върнете супата в тенджерата, добавете амаретото, две трети от сметаната и сол, черен пипер, лют червен пипер и индийско орехче на вкус; супата трябва да бъде много ароматна. Ако е искате по-сладък вкус, добавете една супена лъжица кафява захар. Поднесете в затоплени купички. Изсипете малко от останалата сметана във всяка купа и разбъркайте за мраморен ефект в супата с шиш.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ