Регистрация

Супа от кестени с амарето

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
603
Оцени рецептата

900 г кестени, пресни

2 моркова

2 средно големи пащърнака

1 малка глава лук

1 скилидка чесън

2 стрък зелен лук

3 стръка целина

4 с.л. масло

5 ч бульон

Букет гарни

3 с.л. амарето ликьор

1 ч сметана

Сол на вкус

Пипер на вкус

Лют червен пипер

Индийско орехче

 

Направете прорез в заоблената страна на всеки кестен и се пече в предварително загрята фурна на 200 С в продължение на 5 минути. Отлепете черупката и вътрешната кожа. Обелете морковите, пащърнака, лука и чесъна. Нарежете ситно всички зеленчуци, включително лука и целината. Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете зеленчуците и гответе в продължение на пет минути или докато омекнат. Добавете кестените, бульона и букета гарни. Оставете супата да къкри на слаб огън в продължение на 40 минути или докато кестените са много меки. Извадете букет гарни и пюрирайте супата в блендер или кухненски робот. Върнете супата в тенджерата, добавете амаретото, две трети от сметаната и сол, черен пипер, лют червен пипер и индийско орехче на вкус; супата трябва да бъде много ароматна. Ако е искате по-сладък вкус, добавете една супена лъжица кафява захар. Поднесете в затоплени купички. Изсипете малко от останалата сметана във всяка купа и разбъркайте за мраморен ефект в супата с шиш.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта