Регистрация

Супа от зелена леща с лимон

Автор:
bogdanova
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
786
Оцени рецептата

2 ч зелена леща, измита

3 с.л. зехтин

6 ч зеленчуков бульон

1 дафинов лист

2 големи глави лук, нарязан

3 скилидки чесън, счукан

2 ч.л. кориандър

2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сладък червен пипер

2 големи моркова, нарязани на кубчета

2 с.л. лимонов сок или на вкус

Сол и пипер

 

Сгорещете зехтина в тенджера и добавете лещата, разбъркайте за кратко и добавете лука и чесъна. Запържете в продължение на 3 или 4 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете дафиновия лист и подправките и се разбърква в продължение на 1 минута. Накрая добавете морковите. Налейте бульона, увеличете огъня и оставете да заври. Оставете на слаб огън за 60 минути, докато лещата започне да става на пюре. Свалете от огъня и охладете леко. Разбийте до гладкост и върнете в тенджерата. Добавете лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер. Ако е твърде гъсто, разредете с още малко бульон. Сервирайте с прясно приготвен хляб.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта