Регистрация

Супа от аспержи

Автор:
jeni
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
753
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин екстра върджин

2 скилидки чесън, счукан

900 г аспержи, почистени, обелени и нарязани (2-3 см парчета)

Сол и пипер

1 л пилешки бульон

4 яйца

1/2 ч прясно настърган пармезан

6 филийки хляб, препечен

 

Загрейте олиото и чесъна в тенджера, докато чесънът е златист. Добавете аспержите и гответе, докато започнат да се оцветяват. Подправя се със сол и черен пипер. Добавете бульона и оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 15 минути или докато аспержите омекнат. Разбийте яйцата и сиренето. Когато аспержите омекнат, намалете огъня, така че супата вече да не ври. Много бавно изсипете част от горещата супа в разбитите яйца, като се разбърква непрекъснато. След добавянето на около 2 чаши от горещата супа в яйцата, постепенно върнете яйчената смес, като се разбърква, в супата. Загрейте, докато се сгъсти. Сложете една филийка препечен хляб във всяка купичка за супа. Изсипете горещата супа отгоре и поръсете с още настърган пармезан.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта