Супа минестроне по италиански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 кг телешка плешка
1/2 ч нарязани моркови
2 1/2 л вода
1/4 ч нарязан лук
2 ч.л. сол
1/4 ч наситнен пресен магданоз
1 малка лава лук
1 скилидка чесън, фино счукан
1/2 ч целина, листа
2 ч макарони
1 дафинов лист
170 г доматено пюре
2 резена бекон, нарязани на кубчета
1 ч Кока-кола
1 1/2 ч сварен боб
1 с.л. зехтин
1/2 ч нарязан зелен фасул
1 с.л. сос Уорчестър
1/2 ч нарязана целина
1 с.л. италиански подправки
1/2 ч пресен или замразен грах
1 ч.л. сол
1/2 ч нарязани тиквички
1/4 ч.л. черен пипер
За гарниране:
Настърган пармезан
В голяма тенджера, поставете месото, водата, солта, лука, листата целина и дафиновия лист. Покрийте и оставете да къкри около 2-1/2 часа, докато месото омекне. Махнете месото. Прецедете бульона. Добавете кубчета лед в бульона, за да се втвърди мазнината и да можете да я премахнете. Изхвърлете мазнината. Нарежете месото на малки кубчета, като се отстраняват всички мазнини и кости. Сложете бульона и месото в тенджера. Поставете на слаб огън, докато приготвяте останалите съставки. Запържете бекона, докато стане хрупкав. Добавете го, заедно с всички мазнини от тигана и всички останали съставки, с изключение на пармезана, при бульона. Покрийте и оставете да къкри около 30 минути, докато зеленчуците и макароните омекнат. Сервира се поръсено с пармезан, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ