Регистрация

Супа минестроне по италиански

Автор:
Надежда
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
627
Оцени рецептата

1 кг телешка плешка

1/2 ч нарязани моркови

2 1/2 л вода

1/4 ч нарязан лук

2 ч.л. сол

1/4 ч наситнен пресен магданоз

1 малка лава лук

1 скилидка чесън, фино счукан

1/2 ч целина, листа

2 ч макарони

1 дафинов лист

170 г доматено пюре

2 резена бекон, нарязани на кубчета

1 ч Кока-кола

1 1/2 ч сварен боб

1 с.л. зехтин

1/2 ч нарязан зелен фасул

1 с.л. сос Уорчестър

1/2 ч нарязана целина

1 с.л. италиански подправки

1/2 ч пресен или замразен грах

1 ч.л. сол

1/2 ч нарязани тиквички

1/4 ч.л. черен пипер

За гарниране:

Настърган пармезан

 

В голяма тенджера, поставете месото, водата, солта, лука, листата целина и дафиновия лист. Покрийте и оставете да къкри около 2-1/2 часа, докато месото омекне. Махнете месото. Прецедете бульона. Добавете кубчета лед в бульона, за да се втвърди мазнината и да можете да я премахнете. Изхвърлете мазнината. Нарежете месото на малки кубчета, като се отстраняват всички мазнини и кости. Сложете бульона и месото в тенджера. Поставете на слаб огън, докато приготвяте останалите съставки. Запържете бекона, докато стане хрупкав. Добавете го, заедно с всички мазнини от тигана и всички останали съставки, с изключение на пармезана, при бульона. Покрийте и оставете да къкри около 30 минути, докато зеленчуците и макароните омекнат. Сервира се поръсено с пармезан, ако желаете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта