Студена салата с кус-кус
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 чаша кус-кус
1 чаша зеленчуков бульон
1 супена лъжица мащерка, прясно нарязана или 1/2 ч.л. сушена
2 супени лъжици оцет, винен
1 чаша бейби грах, замразен и размразен
1 чаша зърна царевица, замразени и размразени
2 домата, обелени, без семената, нарязани
2 глави лук, нарязани тънко
1 супена лъжица босилек, пресен, нарязан или 1/2 ч.л. сушен
6 листа маруля, измити и подсушени
Поставете кус-куса в голяма купа. Налейте 1 чаша вряла вода и оставете да престои. В тенджера, оставете бульона да заври, добавете мащерката и оцета. Варете, докато се редуцира до 3/4 чаши. Добавете граха и царевицата към соса и изключете котлона. Прибавете доматите, лука и босилека при кус-куса. Добавете соса и разбъркайте добре.
Покрийте и оставете в хладилника за 2 часа преди сервиране. Поднесете върху листа маруля. За 6 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ