Регистрация

Студена салата с кус-кус

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
770
Оцени рецептата

1 1/2 чаша кус-кус

1 чаша зеленчуков бульон

1 супена лъжица мащерка, прясно нарязана или 1/2 ч.л. сушена

2 супени лъжици оцет, винен

1 чаша бейби грах, замразен и размразен

1 чаша зърна царевица, замразени и размразени

2 домата, обелени, без семената, нарязани

2 глави лук, нарязани тънко

1 супена лъжица босилек, пресен, нарязан или 1/2 ч.л. сушен

6 листа маруля, измити и подсушени

 

Поставете кус-куса в голяма купа. Налейте 1 чаша вряла вода и оставете да престои. В тенджера, оставете бульона да заври, добавете мащерката и оцета. Варете, докато се редуцира до 3/4 чаши. Добавете граха и царевицата към соса и изключете котлона. Прибавете доматите, лука и босилека при кус-куса. Добавете соса и разбъркайте добре.

Покрийте и оставете в хладилника за 2 часа преди сервиране. Поднесете върху листа маруля. За 6 порции.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта