Регистрация

Студена зеленчукова крем-супа

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
695
Оцени рецептата

1 ч нарязана целина, листа

1 средно голям морков, нарязан на кубчета

1 малка зелена чушка, нарязана на кубчета

1 ч нарязан спанак

1/2 ч нарязан магданоз

1 голяма глава лук, нарязан

4 ч пилешки бульон

3 стръка магданоз

1 дафинов лист

1/2 ч.л. сушена мащерка

2 цели зърна карамфил

1 скилидка чесън

1/4 ч ориз

Сол и пипер

2 жълтъка

2 ч течна сметана

Заквасена сметана

Наситнен магданоз

Наситнен див лук

2 средно големи домата, обелени и нарязани

 

Смесете листата целина, морковите, зелената чушка, спанака, магданоза, лука и пилешкия бульон в тенджера. Вържете стръкчетата магданоз, дафиновия лист, мащерката, карамфила и чесъна в парче тензух. Добавете в бульона, заедно с ориза. Поръсете със сол и пипер на вкус. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 40 минути. Отстранете тензуха. Пюрирайте супата в блендер. Върнете в тенджерата и оставете да заври. Разбийте жълтъците и добавете няколко супени лъжици супа в жълтъците. Разбъркайте жълтъчената смес в горещата супа и варете, като се разбърква, докато супата е гладка. Не оставяйте да заври. Прибавете сметаната и оставете да къкри 2 или 3 минути, като се разбърква непрекъснато. Отстранете от огъня и охладете. Изсипете в купички за сервиране. Покрийте всяка порция с лъжичка заквасена сметана и се поръсва с магданоз, див лук и нарязан домат.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта