Спаначена супа с праз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 с.л. фъстъчено олио
2 скилидки чесън, счукан
2 големи стръка праз, нарязани на парчета
1 средно голям морков, нарязан много тънко, на парченца като кибритени клечки
280 г пресен спанак, измит и отцеден
1/2 ч консервиран воден кестен, изплакнат, нарязан
6 ч зеленчуков бульон
2 с.л. тамаринд
1 с.л. оризов оцет
сол и пипер
Ленти тофу
Сложете уок или тенджера на силен огън в продължение на 30 секунди. Добавете олиото и разклатете, за да се покрие дъното. Добавете чесъна, праза, морковите и намалете котлона. Оставете да къкри и гответе покрито в продължение на 10 минути. Разбърква се от време на време. Махнете капака на съда и увеличете котлона до силен и добавете спанака и водния кестен. Запържете в продължение на 2 минути. Намалете огъня до умерен. Добавете затопления бульон, тамаринда и оризовия оцет. Подправете на вкус. Сгорещете, но не се вари. Сервирайте веднага, гарнирано с ленти тофу.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ