Регистрация

Спаначена супа с праз

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
955
Оцени рецептата

1 1/2 с.л. фъстъчено олио

2 скилидки чесън, счукан

2 големи стръка праз, нарязани на парчета

1 средно голям морков, нарязан много тънко, на парченца като кибритени клечки

280 г пресен спанак, измит и отцеден

1/2 ч консервиран воден кестен, изплакнат, нарязан

6 ч зеленчуков бульон

2 с.л. тамаринд

1 с.л. оризов оцет

сол и пипер

Ленти тофу

 

Сложете уок или тенджера на силен огън в продължение на 30 секунди. Добавете олиото и разклатете, за да се покрие дъното. Добавете чесъна, праза, морковите и намалете котлона. Оставете да къкри и гответе покрито в продължение на 10 минути. Разбърква се от време на време. Махнете капака на съда и увеличете котлона до силен и добавете спанака и водния кестен. Запържете в продължение на 2 минути. Намалете огъня до умерен. Добавете затопления бульон, тамаринда и оризовия оцет. Подправете на вкус. Сгорещете, но не се вари. Сервирайте веднага, гарнирано с ленти тофу.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта