Сос от сирена за потапяне на соленки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Този млечен сос се сервира топъл и е идеален за гребване със солети или крекери - прави ги класи по-вкусни. Съветвам да си го направите в земно гювече в средата на масата и да гребвате с избраната от вас хрупотевица - тортила чипс, солети, солени бисквити, дори и обикновен чипс.
Необходими продукти:
100 г бяло сирене
80 г синьо сирене
100 г чедър
1/2 палка пушено сирене
50 г гауда
100 мл течна готварска незаквасена сметана (ако си намерите животнска, ще стане най-добре)
подправки по избор - чубрица или лют пипер
Начин на приготвяне:
Натрошете бялото сирене в гювечето без да го натискате - трябва да остане въздух между бучките. Отгоре рендосайте синьото сирене и чедъра. Кашкавала (гаудата) и пушеното сирене нарежете на малки кубчета. Добавете подправката, разбъркайте деликатно и след това залейте със сметаната.
Покрийте съда с капак или алуминиево фолио така че парата да остане вътре. Печете на 180 градуса за 25 минути. Възползвайте се от соса докато е топъл. Разбъркайте преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ