Регистрация

Соев хляб

Автор:
тодорова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
2087
Оцени рецептата

3/4 ч соево мляко, на стайна температура

3 с.л. мед

2 1/4 ч.л. мая

3 ч брашно

1/2 ч соево брашно

1/4 ч соево олио

3 яйца

1 жълтък

2 с.л. семена мак (за поръсване)

1 белтък (за глазиране)

 

1. Смесете соевото мляко, меда и маята и оставете за 10 минути.

2. Комбинирайте брашното и соевото брашно в голяма купа.

3. Добавете маслото, яйцата и жълтъка с млякото, меда и сместа с маята. Разбъркват се с дървена лъжица, докато са добре смесени.

4. Добавете брашното към течната смес, разбъркайте, докато се оформи тесто и обърнете върху набрашнена дъска.

5. Месете, докато тестото стане гладко и еластично, около 10 минути.

6. Оформете на топка, покрийте с малко соево олио и се поставя в покрита купа.

7. Изчакайте да втаса, докато удвои обема си за около час.

8. Натиснете тестото надолу, омесете за около 3 минути и сплетете на плитка или оформете в друга желана форма.

9. Прехвърля се в намазана тава. Покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си -за 45 минути.

10. Загрейте фурната до 190 градуса.

11. Разбийте белтъка с вилица. Използвайте четка, за да намажете горната част на хляба. Поръсете с макови семена.

12. Пече се на 190 градуса за 20 минути.

13. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта