Соев хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч соево мляко, на стайна температура
3 с.л. мед
2 1/4 ч.л. мая
3 ч брашно
1/2 ч соево брашно
1/4 ч соево олио
3 яйца
1 жълтък
2 с.л. семена мак (за поръсване)
1 белтък (за глазиране)
1. Смесете соевото мляко, меда и маята и оставете за 10 минути.
2. Комбинирайте брашното и соевото брашно в голяма купа.
3. Добавете маслото, яйцата и жълтъка с млякото, меда и сместа с маята. Разбъркват се с дървена лъжица, докато са добре смесени.
4. Добавете брашното към течната смес, разбъркайте, докато се оформи тесто и обърнете върху набрашнена дъска.
5. Месете, докато тестото стане гладко и еластично, около 10 минути.
6. Оформете на топка, покрийте с малко соево олио и се поставя в покрита купа.
7. Изчакайте да втаса, докато удвои обема си за около час.
8. Натиснете тестото надолу, омесете за около 3 минути и сплетете на плитка или оформете в друга желана форма.
9. Прехвърля се в намазана тава. Покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си -за 45 минути.
10. Загрейте фурната до 190 градуса.
11. Разбийте белтъка с вилица. Използвайте четка, за да намажете горната част на хляба. Поръсете с макови семена.
12. Пече се на 190 градуса за 20 минути.
13. Охладете върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ