Сладко-кисели ребърца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг телешки ребърца
3/4 ч брашно
2 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
1/2 ч зехтин
2 ч нарязан лук
1 1/2 ч гореща вода
8 пълни супени лъжици кафява захар
1/3 ч кетчуп
1/4 ч винен оцет
2 скилидки чесън, счукан
2 дафинови листа
Отстранете излишните мазнини от месото. Смесете брашното, солта и черния пипер; оваляйте ребрата в тази смес. Запържете ребрата в олио от всички страни. Извадете от съда. Добавете лука и гответе, докато стане златисто-кафяв. Поставете рибата върху лука. Смесете водата, кафявата захар, кетчупа, оцета, чесъна и дафиновите листа; сместа се изсипва върху ребрата. Покрийте съда и се пече в умерена фурна (180 градуса) в продължение на 2 1/2 часа. Изхвърлете дафиновите листа преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ