Сладко и кисели сармички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма зелка
Сол и черен пипер на вкус
450 г телешка кайма
1/3 ч мляко
1/3 ч грухана пшеница
1/2 ч кафява захар
1/2 ч.л. семена синап
3/4 ч доматен сос
1 средно голямо яйце
1/4 ч прясно изцеден лимонов сок
Внимателно изрежете около сърцевината на зелката и я поставете във вряща вода за около 10 минути. Извадете и оставете да се отцеди. Отделете листата зеле. Междувременно смесете каймата с житото, синапа, яйцето, солта и черния пипер и млякото. Разделете сместа на осем равни части, поставете част от сместа на лист зеле откъм стъблото в края на всеки зелев лист и навийте на руло. Сложете ги със затворената страна надолу в кръг в подходящ за микровълновата фурна съд. Смесете кафявата захар, доматения сос и лимоновия сок. Изсипете сместа върху пълнените сарми. Покрийте плътно с капак и гответе на висока мощност за 7 до 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ