Салисбърски кюфтенца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешка кайма
1/3 чаша сухи трохи хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1 яйце
1 глава лук, нарязан
1 консерва 300 г кондензиран телешки бульон
1 консерва гъби, нарязани на парчета (113 г)
2 с.л. студена вода
2 чаена лъжичка царевично нишесте
Смесете каймата, галетата, солта, черния пипер и яйцето; оформете четири овални кюфтенца, всяко с около 2 см дебелина. Изпържете в тиган на умерен огън, обръщайки от време на време, докато покафенеят, около десет минути; отцедете. Добавете лука, бульона и гъбите. Загрява се до кипене; намалете огъня и оставете да къкри, докато месото е готово, за около 10 минути.
Извадете кюфтетата и оставете на топло. Сгорещете сместа с лук до кипене. Смесете водата и царевичното нишесте; прибавете при лучената смес. Гответе и бъркайте 1 минута и полейте кюфтенцата при поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ