Регистрация

Салата с топъл дресинг със спанак и бекон

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
1117
Оцени рецептата

1 пакет пресен спанак (280 г)

113 г гъби, тънко нарязани

1 малка глава червен лук, обелен

8 резена бекон, от по 2,5 см

2 ч.л. дижонска или пикантна горчица

2 ч.л. захар

2 ч.л. червен винен оцет

1 ч.л. сос Уорчестършир

3 с.л. лимонов сок

 

Почистете спанака от грубите стъбла и повредените листа и го измийте. Подсушете със суха хартиена кърпа и накъсайте на хапки. Поставете в голяма купа за сервиране, заедно с гъбите и лука. Оставете настрана. Междувременно сгответе бекона в тиган на умерено висока температура до хрупкавост - около 5 минути. Отцедете върху хартиени кърпи и заделете. Отцедете излишната мазнина и оставете само 5 супени лъжици от соковете в тигана. Намалете котлона до слаб. Добавете горчицата, захарта, оцета, соса Уорчестършир и лимоновия сок. Разбъркайте хубаво. Излейте дресинга върху салатата и натрошете бекона отгоре и разбъркайте добре. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта