Салата с топъл дресинг със спанак и бекон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет пресен спанак (280 г)
113 г гъби, тънко нарязани
1 малка глава червен лук, обелен
8 резена бекон, от по 2,5 см
2 ч.л. дижонска или пикантна горчица
2 ч.л. захар
2 ч.л. червен винен оцет
1 ч.л. сос Уорчестършир
3 с.л. лимонов сок
Почистете спанака от грубите стъбла и повредените листа и го измийте. Подсушете със суха хартиена кърпа и накъсайте на хапки. Поставете в голяма купа за сервиране, заедно с гъбите и лука. Оставете настрана. Междувременно сгответе бекона в тиган на умерено висока температура до хрупкавост - около 5 минути. Отцедете върху хартиени кърпи и заделете. Отцедете излишната мазнина и оставете само 5 супени лъжици от соковете в тигана. Намалете котлона до слаб. Добавете горчицата, захарта, оцета, соса Уорчестършир и лимоновия сок. Разбъркайте хубаво. Излейте дресинга върху салатата и натрошете бекона отгоре и разбъркайте добре. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ