Регистрация

Салата с портокал, лук и босилек

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
05 Aug
|
Видяна:
892
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 големи портокала

2 големи глави червен лук, нарязан на филийки

1 малка ряпа, нарязана на тънки клечици

7 с.л. зехтин

2 с.л. балсамов оцет

пипер, прясно смлян

2 с.л. кедрови ядки

2 ч пресен босилек, листа

сол

 

Начин на приготвяне:

Настържете кората на един от портокалите и я поставете на дъното на широка купа за салата. Без да ги белите, нарежете всички портокали на филийки с дебелина около 0,5 см. Изстискайте сока от крайните парчета в купата върху кората. Премахнете всички семена, след това махнете кората от всяко парче, без да оставяте бялата пулпа. Поставете обелените резени в купата. Разделете филийките лук на кръгчета и ги добавете в купата. В малка купа, разбийте 7 супени лъжици зехтин, оцета и черния пипер. Изсипете този винегрет върху лука и резените портокал. Разбъркайте внимателно, така че да не натрошите резените портокал. Мариновайте за 30 мин. до 1 час. Сгорещете останалата 1/2 супена лъжица зехтин в тиган и запържете кедровите ядки на умерен огън, но без да почерняват. Измийте и подсушете босилека. Нарежете листата, ако са големи или ги оставете цели, ако са малки. Точно преди сервиране, добавете босилека и кедровите ядки в купата за салата, разбъркайте леко и сервирайте. Добавете сол на вкус.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта