Регистрация

Салата с пикантен фъстъчен дресинг

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
558
Оцени рецептата

За салатата:

225 г червени картофи

2 ч розички карфиол

1 средно голям морков, нарязан на тънки клечици

115 г зелен фасул, нарязан на филийки

2 ч зеле, нарязано

1 ч ямс, нарязан на тънки клечици

За дресинга:

1 ч кокосово мляко

1/3 ч фъстъчено масло

1 голяма скилидка чесън, счукан

3 с.л. соев сос

3 с.л. пресен лимонов сок

2,5 см лимонова кора

2 с.л. кафява захар

1 щипка смлян лют червен пипер

1/2 ч.л. сол

2 с.л. вода

2 стръка зелен лук, тънко нарязан

6 чери домата

 

В тенджера с вряща подсолена вода, сварете картофите, докато омекнат, 12 до 20 минути в зависимост от размера; отцедете. Когато се охладят достатъчно, обелете и нарежете на филийки. В друга тенджера с вряща подсолена вода, сварете карфиола, докато омекне леко, около 3 минути. Извадете с решетъчна лъжица и изплакнете със студена вода; отцедете добре. В същата вряща вода, повторете този процес с морковите, след това зеления фасул и най-накрая зелето. Ямсът не се вари. За да направите дресинга, в тенджера, комбинирайте кокосовото мляко, фъстъченото масло, чесъна, сладкия соев сос, лимоновия сок, настърганата кора от лимон, кафявата захар, лютия пипер, солта и 2 супени лъжици вода. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате често. Намалете огъня до умерено слаб и оставете да къкри докато се сгъсти, около 10 минути. Дръжте на топло до готовност за употреба. Подредете зеленчуците на слоеве в голяма купа за салата. Поръсете със зеления лук отгоре. Украсете с чери домати. Изсипете топлия сос с фъстъчено масло върху всичко. Сервира се със стайна температура.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта