Регистрация

Салата с леща

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
904
Оцени рецептата

1/2 ч леща

1 малка глава лук, нарязан

4 ч овкусен бульон

олио за пържене

1/2 c булгур

1/4 ч соеви зърна

1 ч соево кисело мляко

2 с.л. соева майонеза

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. дижонска горчица

2 ч.л. лимонов сок

6 ч нарязан спанак

 

Сварете лещата и лука в 2 ч бульон, докато омекнат, но без да се разварят, около 25 минути. Отцедете излишната вода. Сгорещете олиото в тиган и запържете леко булгура и соята в продължение на 5 до 10 минути. Разбърквайте непрекъснато. Сгорещете останалия бульон, добавете в тигана и варете на слаб огън за около 10 минути. Оставете да изстине. Смесете киселото мляко, майонезата, чесъна, горчицата и лимоновия сок. Смесете булгура и соята с лещата и зеленчуците и разбъркайте с дресинга. Охладете, ако желаете.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта