Салата с глухарче и синапен винегрет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 люти чушки
113 г слънчогледови кълнове
20 бейби царевички
12 репички
900 г глухарче за салата, измито и отцедено
За винегрета:
1 връзка синап за салата, измит и отцеден
1 ч слънчогледово олио
2 с.л. оцет
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
Нарежете лютите чушки диагонално, премахнете семената и мембраните и пъхнете малки снопчета кълнове в парчетата. Обелете царевицата. Сложете съд с вода да заври и кипнете царевицата в нея за 1 минута. Отцедете и изплакнете със студена вода и се охлажда. (Ако използвате консервирана царевица, просто отцедете и изплакнете). Измийте и нарежете репичките на парчета. За да направите винегрета, сложете салатения синап в блендер и добавете останалите съставки. Пасирайте до гладкост. Разбъркайте със салатата и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ