Салата от нахут с винегрет с чесън и кимион
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 чаша нахут, накиснат
1 1/2 чаша лук, червен, ситно нарязан на кубчета
6 с.л. зехтин
4 скилидки чесън, счукан
1 люто чушле, червено, счукано
3 с.л. зелени ароматни подправки, нарязани ситно
1 с.л. листа кориандър
2 супена лъжица лимонов сок или оцет
1 1/2 супена лъжица кимион, семена, едро счукани
сол на вкус
прясно смлян черен пипер, на вкус
Отцедете накиснатия нахут, сложете го в тенджера с вода, колкото да го покрие, и варете докато омекне, около 2 часа или малко по-дълго. Изплакнете в студена вода, а след това разтрийте между пръстите, за премахнете кожичката.
На винегрета: разбийте зехтина с чесъна, лютото чушле, зелените ароматни подправки, оцета или лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Изсипете върху салатата и разбъркайте добре. Доовкусете със сол и оцет и оставете да престои 30 минути или по-дълго.
Добавете листа кориандър за украса. Сервира се на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ