Регистрация

Салата от нахут с винегрет с чесън и кимион

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
985
Оцени рецептата

1 чаша нахут, накиснат

1 1/2 чаша лук, червен, ситно нарязан на кубчета

6 с.л. зехтин

4 скилидки чесън, счукан

1 люто чушле, червено, счукано

3 с.л. зелени ароматни подправки, нарязани ситно

1 с.л. листа кориандър

2 супена лъжица лимонов сок или оцет

1 1/2 супена лъжица кимион, семена, едро счукани

сол на вкус

прясно смлян черен пипер, на вкус

 

Отцедете накиснатия нахут, сложете го в тенджера с вода, колкото да го покрие, и варете докато омекне, около 2 часа или малко по-дълго. Изплакнете в студена вода, а след това разтрийте между пръстите, за премахнете кожичката.

На винегрета: разбийте зехтина с чесъна, лютото чушле, зелените ароматни подправки, оцета или лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Изсипете върху салатата и разбъркайте добре. Доовкусете със сол и оцет и оставете да престои 30 минути или по-дълго.

Добавете листа кориандър за украса. Сервира се на стайна температура.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта