Регистрация

Руло Стефани със зеленчуци

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

4 ч зеле, нарязано фино

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 1/2 с.л. царевично олио

2 средно големи моркова, настъргани

1 скилидка чесън, счукан

225 г телешка кайма

1 белтък

1 цяло яйце

1/3 ч галета

1 ч.л. сушен босилек, натрошен

1/4 ч.л. сушен риган, натрошен

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер, на вкус

1/4 ч вода

2 с.л. оцет

2 средно големи картофа, настъргани

 

Задушете зелето и лук в олио в голям тиган на умерен огън, като се разбъркват често, за около 5 мин. Намалете огъня до умерено слаб и леко задушете зеленчуците за още 5 до 10 минути или докато зелето започне да става златисто. Добавете морковите и чесъна; задушете зеленчуците още 5 мин. Свалете зеленчуците от котлона и ги оставете да се охладят на стайна температура. В голяма купа смесете каймата с белтъка и цялото яйце, галетата, босилека, ригана, черния пипер, водата и оцета. Добавете сварените зеленчуци и настърганите картофи и разбъркайте съставките добре. В плитка тава за печене, оформете сместа с месо и зеленчуци на руло. Покрийте съда плътно с алуминиево фолио. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 мин. Свалете фолиото се пече още 30 минути. Оставете да престои за около 15 минути, преди да нарежете на филийки.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта