Регистрация

Рибена супа със зеле и тофу

Автор:
Юлия
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
651
Оцени рецептата

900 г мазна риба, като скумрия

2 ч.л. сол

1/2 ч сухо бяло вино

3 ч бульон

1/2 ч.л. корен от джинджифил, смлян

1/4 ч.л. сол

4 зелеви листа

2 стръка зелен лук

2 кубчета твърдо тофу

1 с.л. сгорещен зехтин

1/2 ч.л. смлян бял пипер

 

Смесете солта и бялото вино в купа. Добавете нарязаната на парчета риба и оставете покрито в хладилника в продължение на 6 часа - след два часа, обърнете рибата. Измийте зелето и го нарежете. Нарежете тофуто на кубчета. Измийте и нарежете лука. Обелете и настържете джинджифила. Сгорещете зехтина. Отстранете от огъня; заделете. Изплакнете рибните парчета и отцедете. Сгорещете пилешкия бульон, тофуто, джинджифила и солта в тенджера. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 10 минути. Когато сте готови да добавите рибата и зелето, увеличете котлона, изчакайте да заври и добавете рибата и зелето; сложете капака. Варете около 3 до 5 минути. Сложете риба, зеле и тофу в купа за сервиране, прибавете от супата. Гарнира се със сгорещения зехтин, нарязан зелен лук и черен пипер. Сервирайте.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта