Рибена супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За супата:
900 г рибни кости - хрилете и очите отстранени
900 г черупки от омар - външната черупка премахната
450 г рибни парчета
2 с.л. зехтин
Сол и прясно смлян черен пипер
1 средно голяма глава лук - нарязан на парчета
1 стрък праз, нарязан на тънки филийки
1 стрък целина, нарязана на тънки филийки
1 малък морков, обелен и нарязан на тънки филийки
4 скилидки чесън - разполовени
1 ч бяло вино
1 ч нарязани пресни домати или консервирани домати
1 портокал, обелен
1/4 ч Перно
5 1/2 ч.л. семена копър
6 стръка магданоз
1 дафинов лист
2 ч.л. червен пипер
1 щипка шафран
За украса:
1 малка багета
1/2 ч майонеза
1 ч.л. лют червен пипер
2 ч.л. червен пипер
115 г настъргано сирене Грюер
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
Загрейте фурната до 225 градуса.
Разпределете костите от риба, черупките от омар и рибните парчета по дъното на тава. Поръсете със зехтин и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво. Пече се в продължение на 30 минути или докато рибените парчета станат златисто кафяви. Междувременно, сгорещете 1 супена лъжица зехтин в голяма тенджера. Добавете лука, праза, целината, морковите и чесъна и гответе на силен огън, като се разбърква от време на време, докато зеленчуците започнат да покафеняват. Добавете рибата и бялото вино. Оставете да се редуцира с 1/3. Добавете останалите съставки и достатъчно вода, така че да покрие едва костите. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня до слаб и варете 40 минути. Пюрирайте костите и всичко останало в кухненски робот на партиди. Прецедете. Опитайте на вкус за сол. Нарежете багетата на тънки филийки и препечете златисто. Смесете майонезата с лютия червен пипер и червения пипер. Сипете супата в горещи купички и сервирайте с крутоните, настъргано сирене Грюер и нарязан магданоз отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ