Регистрация

Рибена супа

Автор:
Savatova
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
603
Оцени рецептата

За супата:

900 г рибни кости - хрилете и очите отстранени

900 г черупки от омар - външната черупка премахната

450 г рибни парчета

2 с.л. зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер

1 средно голяма глава лук - нарязан на парчета

1 стрък праз, нарязан на тънки филийки

1 стрък целина, нарязана на тънки филийки

1 малък морков, обелен и нарязан на тънки филийки

4 скилидки чесън - разполовени

1 ч бяло вино

1 ч нарязани пресни домати или консервирани домати

1 портокал, обелен

1/4 ч Перно

5 1/2 ч.л. семена копър

6 стръка магданоз

1 дафинов лист

2 ч.л. червен пипер

1 щипка шафран

За украса:

1 малка багета

1/2 ч майонеза

1 ч.л. лют червен пипер

2 ч.л. червен пипер

115 г настъргано сирене Грюер

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

 

Загрейте фурната до 225 градуса.

Разпределете костите от риба, черупките от омар и рибните парчета по дъното на тава. Поръсете със зехтин и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво. Пече се в продължение на 30 минути или докато рибените парчета станат златисто кафяви. Междувременно, сгорещете 1 супена лъжица зехтин в голяма тенджера. Добавете лука, праза, целината, морковите и чесъна и гответе на силен огън, като се разбърква от време на време, докато зеленчуците започнат да покафеняват. Добавете рибата и бялото вино. Оставете да се редуцира с 1/3. Добавете останалите съставки и достатъчно вода, така че да покрие едва костите. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня до слаб и варете 40 минути. Пюрирайте костите и всичко останало в кухненски робот на партиди. Прецедете. Опитайте на вкус за сол. Нарежете багетата на тънки филийки и препечете златисто. Смесете майонезата с лютия червен пипер и червения пипер. Сипете супата в горещи купички и сервирайте с крутоните, настъргано сирене Грюер и нарязан магданоз отстрани.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта