Регистрация

Рибена салата със сос от хрян

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
455
Оцени рецептата

900 г филе от камбала или филе от треска – студено, сварено

4 с.л. корен хрян – прясно настърган

4 с.л. паста от хрян

470 мл сметана

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. бял пипер

2 с.л. лук - ситно нарязан

1 ч.л. бял оцет

3 с.л. копър - пресен, ситно нарязан

1 глава маруля

2 яйца - твърдо сварени, нарязани

3 домата - обелени и нарязани на парчета

 

В голяма купа, комбинирайте хряна, сметаната, солта, пипера, лука, оцета и 2 супени лъжици нарязан копър. Натрошете рибата на парчета от по 5 см и внимателно смесете със сметановия дресинг с гумена шпатула. Мариновайте за поне 30 минути в хладилника, след това подредете всичко, върху канапе от подсушени, охладени листа маруля. Украсете с нарязани яйца и резени домати и непосредствено преди сервиране, поръсете останалата 1 супена лъжица нарязан копър върху салатата.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта