Пържени филийки с канела и кленов сироп
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч кленов сироп
3 с.л. безсолно масло
2 ч.л. канела
3 големи яйца
1 ч сметана
2 ч.л. ванилов екстракт
4 филийки хляб
Сложете сиропа, 1 супена лъжица масло и 1 чаена лъжичка канела да ври в тенджера. Сварете за 2 минути. Разбийте яйцата, сметаната, ванилията, 3 супени лъжици от сместа с кленовия сироп и останалата 1 чаена лъжичка канела в купата. Поставете филийките в голяма тавичка. Полейте с яйчената смес и обърнете да се покрият. Набодете хляба на няколко места с вилица. Оставете да престои 5 минути. Разтопете 1 супена лъжица масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете хляба и пържете, докато покафенее, около 3 минути. Добавя се 1 супена лъжица масло в тигана. Обърнете хляба и гответе отново за около 3 минути. Сложете в чиния и поднесете с останалия сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ