Пържен телешки стек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2/3 чаша брашно
1 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
900 г телешки стек, с дебелина 5 см
2 яйца
2 с.л. сметана
1/2 ч зеленчуково олио
2 ч галета
1 глава лук, нарязан на филийки
1/2 ч сметана
2 ч пилешки бульон
1/4 ч.л. сос Уорчестър - по желание
1/4 ч.л. лют сос - по желание
Смесете 1/2 чаша от брашното, солта и черния пипер заедно. Втрийте сместа от двете страни на месото с ръба на тежка чиния или чукче за месо. Нарежете месото на порции. Разбийте яйцата със сметаната. Загрейте олиото в тиган на средно висока температура. Заделете 3 с.л. от брашното. Оваляйте пържолите в останалата част от брашното, потопете в яйчената смес и след това в галетата. Поставете пържолите в горещата мазнина и запържете хубаво. Обърнете и изпържете от другата страна. Намалете огъня до умерен, покрийте тигана и варете в продължение на 15 до 20 минути, като обръщате от време на време, докато пържолите се сготвят и омекнат. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Дръжте на топло. Добавете филийките лук в тигана и запържете бързо. Изсипете олиото, без три супени лъжици и добавете запазените 3 супени лъжици брашно. Разбърква се, за да се включат всички частици на дъното на тигана и се вари в продължение на 1 до 2 минути. Прибавете сметаната и пилешкия бульон. Подправете соса със сос Уорчестър и лют сос. Нарежете месото на филийки и сервирайте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ