Пържен телешки дроб с домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 средно големи домата - нарязани на резени
450 г телешки черен дроб, нарязан на ленти от по 1 см
1 с.л. соев сос
1 с.л. шери
2 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян джинджифил
4 с.л. вода, разделени
1 средно голяма глава лук, нарязан на парчета
В средно голяма купа смесете соевия сос, шерито, царевичното нишесте, захарта, солта и джинджифила. Добавете черния дроб и мариновайте в продължение на 15 - 20 минути. В тиган или уок, сгорещете 2 супени лъжици от водата. Добавете черния дроб и маринатата в тигана. Гответе, като разбърквате, докато се сготви частично - около 2 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. Добавете останалите 2 супени лъжици вода в тигана. Добавете лука; гответе и се разбърква, докато лукът поомекне, около 3 минути. Добавете доматите и се разбърква, докато поомекнат, около 1 минута. Добавете черния дроб и маринатата; гответе, като се разбърква, докато месото се свари, но е все още розово в центъра, около 2 минути. Сервирайте с ориз, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ