Регистрация

Пържен стек по селски

Автор:
Жана
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
723
Оцени рецептата

450 г телешки стек

1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 с.л. мазнина от бекон или рапично олио

2 с.л. брашно

2 ч мляко

 

Отстранете видимите мазнини от месото и се нарязва на четири равни порции. Изтънете ги леко с чукче за месо. Смесете брашното, солта и черния пипер в плитка, широка купа и оваляйте  всяко парче месо в нея, така че да се покрие и от двете страни. Сгорещете мазнината в широк тиган с капак. Запържете месото от двете страни и намалете леко котлона; покрийте и пържете около 15-20 мин., до готовност. Свалете капака и оставете за около 5 мин. Извадете от съда и отцедете. Заделете около 2 с.л. от мазнината в съда. Намалете малко огъня и поръсете брашното в тигана при непрекъснато разбъркване. Бавно се добавя млякото, като се разбърква. Гответе до сгъстяване - 3 - 5 минути. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Поднесете месото с този сос.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта