Пържен стек по селски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешки стек
1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
2 с.л. мазнина от бекон или рапично олио
2 с.л. брашно
2 ч мляко
Отстранете видимите мазнини от месото и се нарязва на четири равни порции. Изтънете ги леко с чукче за месо. Смесете брашното, солта и черния пипер в плитка, широка купа и оваляйте всяко парче месо в нея, така че да се покрие и от двете страни. Сгорещете мазнината в широк тиган с капак. Запържете месото от двете страни и намалете леко котлона; покрийте и пържете около 15-20 мин., до готовност. Свалете капака и оставете за около 5 мин. Извадете от съда и отцедете. Заделете около 2 с.л. от мазнината в съда. Намалете малко огъня и поръсете брашното в тигана при непрекъснато разбъркване. Бавно се добавя млякото, като се разбърква. Гответе до сгъстяване - 3 - 5 минути. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Поднесете месото с този сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ