Регистрация

Пълнозърнест соден хляб

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
15 Nov
|
Видяна:
1927
Оцени рецептата

4 1/4 - 4 1/2 ч пълнозърнесто брашно

4 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

2 ч.л. масло или маргарин, нарязано на малки парчета

2 ч мътеница

 

Загрейте фурната до 180ºС. Намаслете голям чугунен тиган или тава за печене. В голяма купа, смесете 4 ч брашно, бакпулвера, содата и солта. Добавете маслото и го втрийте в брашното като загребвате с шепи от сместа и втривате между дланите на ръцете, докато парченцата масло вече не се виждат. Добавете мътеницата и се разбърква с дървена лъжица, докато сместа образува тесто. Поръсете около 1/4 чаша на оставащото брашно на работната си повърхност. Обърнете тестото и омесете леко за около 1 минута. Сложете хляба, с гладката страна нагоре, в подготвения съд и направете дълбок кръст с нож в него, като срежете на три четвърти през цялото тесто. Пече се 55-60 минути или до готовност. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта