Регистрация

Пуешки бульон

Автор:
marcheva
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
948
Оцени рецептата

1 глава лук, нарязан

1 морков, нарязан на кубчета

1 стрък целина, нарязана на кубчета

2 с.л. несолено масло

1 с.л. олио

1/4 ч брашно

4 ч пилешки бульон

4 ч вода

1 ч сухо бяло вино

1 пуешки фенер

2 стръка магданоз

1/2 ч.л. мащерка

1 дафинови листа

6 цели зърна черен пипер

 

Запържете лука, морковите и целината в маслото и олиото над умерено силен огън, като се разбърква в продължение на 7 до 10 минути или докато зеленчуците са златисти. Добавете брашното и гответе, като се разбърква, на умерен огън за 2 минути. Добавете бульона, 4 чаша вода и виното. Оставете да заври. Добавете натрошения пуешки фенер, магданоза, мащерката, дафиновия лист и зърната черен пипер. Варете супата, частично покрита, като отстранявате пяната, която изплува на повърхността, в продължение на около 1 1/2 часа. Прецедете. Поднесете веднага или охладете и оставете в хладилник.

 





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта