Пудинг с телешко и бъбреци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 телешки бъбрек, измит, с отстранена мембрана и мазнина и нарязан на малки кубчета
4 с.л. мазнина
2 глава лук, нарязан
900 г телешко филе, нарязано на малки кубчета
1 1/2 с.л. сос Уорчестър
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
2 с.л. масло, размекнато
2 с.л. брашно
2 с.л. магданоз - нарязан
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. риган
За тестото:
1 ч брашно + 2 ч.л.
1/4 ч.л. сол
1/3 ч мазнина
2 с.л. студена вода
Разтопете мазнината в тенджера. Добавете лука и варете, като се разбърква често, докато добре покафенее. Добавете месото и бъбреците. Когато месото се зачерви от всички страни, изсипете 2 чаши вряла вода, соса Уорчестър, солта и черния пипер. Покрийте и варете в продължение 1 1/2 часа на много слаб огън или докато месото омекне. Загрейте фурната до 200 С. Смесете маслото с брашното за запръжка. Капнете по малко от тази паста в соса и се разбърква, за да се сгъсти. Сложете месото и соса в дълбока чиния за пай и се поръсва с магданоз. Разточете тестото и покрийте пая. Направете прорези отгоре и навийте краищата; пече се около 30 мин. или до покафеняване. За тестото: Смесете брашното и солта. Нарежете мазнината в сместа. Разбъркайте до получаването на ронливо тесто с големината на грахови зърна. Поръсете вода върху сместа от брашно, по една супена лъжица в даден момент, и разбъркайте леко с вилица, като се използва само достатъчно вода, така че тестото да се събере.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ