Регистрация

Прасковен кейк с овесени ядки

Автор:
Генчев
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
981
Оцени рецептата

1/2 ч овесени ядки

2 с.л. брашно

1/2 ч кафява захар

1/2 ч.л. канела

3 с.л. масло или маргарин, нарязано

1/2 ч орехи; нарязани

1 3/4 ч брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

6 с.л. масло или маргарин; меко

2/3 ч захар

2 големи яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

230 мл сметана

1,2 кг праскови, белени, нарязани на парчета от по 2,5 см (2 чаши)

пудра захар

 

Загрейте фурната до 180С. Намаслете квадратна тавичка за печене. Смесете овесените ядки, брашното, канелата и кафявата захар в средно голяма купа. Нарежете маслото в сместа докато заприлича на едри трохи. Добавете орехите. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в средно голяма купа. Разбийте маслото и захарта в купа с миксер на умерена скорост, докато станат на пухкав крем. Прибавете яйцата, едно по едно, добавете ванилията. Добавете сметаната, като редувате със сухите съставки, започвайки и завършвайки със сухите съставки; разбийте леко, докато се комбинират. Разпределете тестото в тавичката. Поръсете с половината смес с орехите равномерно. Покрийте с праскови, поръсете с останалата орехова смес. Печете около 50-60 минути, докато клечка за зъби поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 30 минути. Поръсете с пудра захар. Сервира се топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта