Регистрация

Постен борш с цвекло

Автор:
margarita
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
1130
Оцени рецептата

900 г червено цвекло

1 голям морков

1 средно голям пащърнак

1 средно голяма ряпа

2 големи стръка целина

2 средно големи глави лук

1 голям дафинов лист

3 цели зърна черен пипер

3 сушени манатарки

1 л квас от цвекло или

1 ч.л. лимонена киселина, ако не използвате квас

2 ч.л. сол

1 ч.л. пипер (или на вкус)

2 ч.л. пресен копър, нарязан

 

Накиснете сушените гъби за една нощ. Сварете ги в малко вода, докато омекнат. Охладете, заделете течността и нарежете гъбите ситно. Почистете цвеклото и нарежете на четвъртинки. Покрива се с вода и се вари на слаб огън, докато омекне, около 1 до 2 часа. Охладете и излейте течността, но я запазете. Обелете цвеклото. Обелете и нарежете останалите зеленчуци. Добавете дафиновия лист, пипера и манатарките при зеленчуците, с достатъчно вода, така че да ги покрие и се вари в голяма алуминиева тенджера на слаб огън, докато омекнат. Прецедете течността от цвеклото в зеленчуците. Накъсайте цвеклото в блендер и го добавете. Оставете да къкри за около 10 минути и прецедете в голяма тенджера. Добавете кваса, течността от гъбите, черния пипер и солта. Оставете да заври леко, след това намалете огъня до слаб. Поднесете гарнирано с пресен копър.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта