Регистрация

Портокалово пиле

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
1026
Оцени рецептата

1 супена лъжица олио

1 кг цяло пиле

3 глави лук, нарязан

5 броя домати, нарязани

1 портокал, обелен, без семена, нарязан

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

1/8 чаена лъжичка черен пипер

1/2 чаша вода

1 кубче бульон, натрошен

3 с.л. сладко от касис или малини

1/4 чаша сладко шери

 

В тиган на умерено висока температура, загрейте олиото и запържете леко пилето, обръщайки често, докато покафенее добре навсякъде. Извадете пилето в чиния. Запържете лука в тигана, докато покафенее хубаво. Сложете в уреда за бавно готвене. Поставете доматите, портокала, захарта, солта и черния пипер в тенджера и поставете пилето отгоре. Изплакнете тигана с водата и остържете дъното. Изсипете в уреда. Добавете кубчето бульон. Покрийте и варете на слаба мощност за 5 - 7 часа.

Преди да сервирате, извадете пилето в дълбок съд за сервиране и оставете на топло. Изсипете соса от уреда в тенджера и сложете на силен огън и оставете да къкри, докато се сгъсти достатъчно, така че да покрива гърба на лъжичка. Прибавете конфитюра и шерито и варете, като се разбърква, докато сосът се редуцира. Ако желаете, добавете малко захар или сладко шери за допълнително вкус. Изсипете соса върху пилето.





Виж още от категория "Уред за бавно готвене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта