Регистрация

Портокалов блат за торта

Автор:
Надежда
|
Дата:
26 Jan
|
Видяна:
1705
Оцени рецептата

2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. индийско орехче, смляно

1/4 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

115 г масло, меко

1 ч захар

2 големи яйца

1/2 ч портокалов сок

1/2 ч светъл ром

1 1/2 ч.л. настъргана портокалова кора

1 ч.л. ванилов екстракт

 

Смесете брашното, бакпулвера, индийското орехче, содата и солта в купа. Заделете. Загрейте фурната до 180ºС. В голяма купа, разбийте на крем маслото с 3/4 чаша захар. Разделете яйцата и добавете жълтъците към маслото; разбийте добре. Смесете портокаловия сок с 1/4 чаша ром, портокаловата кора и екстракта от ванилия. Добавете сместа от портокалов сок при маслото, като редувате със заделената брашнена смес. Разбийте белтъците почти на сняг; постепенно разбийте с останалата 1/4 чаша захар на сняг. Прибавете ги в течното тесто. Изсипете тестото в две намаслени кръгли тави за торта, застлани на дъното с восъчна хартия. Печете 25 минути или докато нож, поставен в центъра излезе чист. Оставете да изстине в съда за 5 минути. Охладете върху решетка. Отлепете хартията и когато се охладят напълно, срежете на две всеки блат и слепете с крем по желание.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта