Питки с мед и сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г пълнозърнесто пшенично брашно
170 г обикновено брашно
2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. винен камък
450 г масло
150 мл заквасена сметана
115 г мед
1 яйце
Мляко, за глазиране
Брашното се пресява със содата и винения камък в купата на миксера. Нарежете мазнината в брашното и я втривайте, докато се получи смес, подобна на галета. Смесете заквасената сметана и меда, докато медът се разтвори. Разбийте с яйцата. Направете кладенче в брашното, изсипете течността и се разбърква до меко тесто. Обърнете върху набрашнена дъска и омесете с малко повече брашно, ако е необходимо. Разточете до дебелина от 1 см и се нарязва на кръгове с формичка за бисквити. Поставете върху загрята и намазана тавичка и намажете с малко мляко. Изпечете, докато долната страна е златиста, след което и обърнете и от другата страна. Поднасят се горещи, разделени на две и намазани с масло и мед или студени с масло или сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ