Пирожки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 ч брашно
115 г масло
1/2 ч заквасена сметана
3 жълтъка
1/2 ч.л. сол
1 голям белтък - разбит с малко вода за глазиране
1/2 ч едра кристална захар (по желание)
Смесете брашното и студеното масло в блендера или нарежете маслото с нож за тесто на едри трохи. Добавете жълтъците, солта и сметаната и разбийте или омесете леко, докато тестото образува топка. Срежете наполовина, увийте всяка в найлонова обвивка, оставете в хладилника в продължение на най-малко 2 часа или за през нощта. Разточете половината тесто върху леко набрашнена работна повърхност, до около 0,5 см дебелина. Нарежете на кръгове с формичка за бисквитки или чаша. Поставете една супена лъжица от плънката от едната страна на всеки кръг, сгънете горния край, намажете с малко от яйчената глазура и запечатайте ръба с вилица или нож за тесто. Поставете всяка поничка върху леко намазана с мазнина или незалепваща тавичка и намажете с глазура, след това поръсете с кристална захар. Пече се в предварително загрята на 190С фурна за 20 минути. Охлажда се върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ