Пилешко с червен пипер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле, нарязано на 4-5 порции
1 ч консервирани домати
1 зелена чушка - нарязана на кубчета
1 малка глава лук, нарязан на филийки
2 с.л. червен пипер
1 скилидка чесън, фино счукан
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. риган
1/4 ч брашно
1 ч заквасена сметана
Сложете 1 1/2 чаши вода и всички съставки, с изключение на брашното и заквасената сметана в уреда за бавно готвене. Разбърква се добре. Покрийте и гответе на слаб огън за 9-10 часа или до омекване на месото. Извадете пилешкото от уреда. Отстранете излишната мазнина. Включете огъня до силен. Смесете брашното с 1/4 чаша охладени сокове от уреда. Смесете с течността в съда. Разбъркайте до гладкост. Добавете сметаната. Върнете пилешкото в съда. Сгорещете добре, но без да завира. Поднесете със спагети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ