Регистрация

Пилешки бульон

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
485
Оцени рецептата

3 кг пилешки кости и фенери 

2 глави лук, обелен 

1 стрък праз 

1 морков 

2 стръка целина 

8 стръка пресен магданоз 

1 дафинов лист 

2 зърна карамфил 

1 ч.л. мащерка, сушена 

 

Смесете всички съставки в шестлитрова тенджера и добавете вода, за да се покрият. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри леко, непокрито, за 1 1/2 часа като обирате пяната отгоре, ако е необходимо. Отстранете и големите кости. Прецедете бульона през голяма цедка, застлана с двоен тензух. Оставете в хладилника, докато мазнината се втвърди, след това извадете и изхвърлете мазнините. Насипете в подходящ съд и се съхранява в хладилник в продължение на 2 дни или се замразява.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта