Регистрация

Пилешка супа с фиде и зеленчуци

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
573
Оцени рецептата

1 пиле

3 л вода

1 глава лук, набоден с 2 зърна карамфил

1 стрък праз

1 морков

сол

10 цели зърна черен пипер

1/2 ч лук, нарязан фино

1/2 ч моркови, нарязани фино

1/2 ч зелен фасул, нарязан на кубчета

115 г фиде

1 ч пресен или замразен грах

магданоз, нарязан

 

Сложете пилето в тенджера с водата, лука, забоден с карамфила, праза, морковите, 1 супена лъжица сол и зърната пипер. Оставете да заври и отстранете пяната от повърхността. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 2 часа. Проверете подправките. Извадете пилето, отстранете излишната мазнина от бульона и след това извадете зеленчуците. Изсипете бульона в друг съд, изплакнете тенджерата и след това върнете бульона в нея. Добавете нарязаните зеленчуци, месото от бутчетата, нарязано на малки кубчета, както и воденичката, ситно нарязана. Оставете да заври отново и се готви само докато зеленчуците започнат да омекват. Добавете фидето и граха и варете още 5-4 мин. или до омекване. Сервирайте в купи за супа или поръсете с част от нарязания магданоз





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта