Пилешка супа с фиде и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле
3 л вода
1 глава лук, набоден с 2 зърна карамфил
1 стрък праз
1 морков
сол
10 цели зърна черен пипер
1/2 ч лук, нарязан фино
1/2 ч моркови, нарязани фино
1/2 ч зелен фасул, нарязан на кубчета
115 г фиде
1 ч пресен или замразен грах
магданоз, нарязан
Сложете пилето в тенджера с водата, лука, забоден с карамфила, праза, морковите, 1 супена лъжица сол и зърната пипер. Оставете да заври и отстранете пяната от повърхността. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 2 часа. Проверете подправките. Извадете пилето, отстранете излишната мазнина от бульона и след това извадете зеленчуците. Изсипете бульона в друг съд, изплакнете тенджерата и след това върнете бульона в нея. Добавете нарязаните зеленчуци, месото от бутчетата, нарязано на малки кубчета, както и воденичката, ситно нарязана. Оставете да заври отново и се готви само докато зеленчуците започнат да омекват. Добавете фидето и граха и варете още 5-4 мин. или до омекване. Сервирайте в купи за супа или поръсете с част от нарязания магданоз
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ