Пиле с ябълки в уреда за бавно готвене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле, почистено и без кожата
2 големи ябълки, почистени и обелени
1/2 ч бира
1/2 ч вода
2 с.л. сос от стриди
2 с.л. соев сос
1/2 ч.л. сусамово олио (по желание)
1/4 ч.л. настъргана, сушена портокалова кора
Сложете около една трета от нарязаните ябълки на дъното на уреда за бавно готвене, след това поставете пилето върху тях. Смесете бирата, водата, соса от стриди, соевия сос, сусамовото олио и портокаловата кора. Поставете останалата част от нарязаните ябълки върху пилето, след това излейте течната смес върху съдържанието на уреда за бавно готвене. Сложете уреда за бавно готвене на слаб огън през нощта, след това увеличете на силен огън след 6-8 часа. Гответе поне час, извадете пилето от уреда и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ